7 materialen uit de keuken om mee te schilderen

7 materialen uit de keuken om mee te schilderen © Bianca Snip

Hamsteren

Niet alleen penselen zijn fijn om mee te schilderen. In vervolg op mijn ervaringen met eenvoudige huis-, tuin- en keukenmaterialen nodig ik je uit om even in de huid van een hamster te kruipen en spullen te verzamelen.

Trek de keukenla maar open

Er zal vast wel ergens een rol keukenfolie liggen. Bewaar jij net als ik ook de houten stokjes die in ijsjes zitten? Of heb je sate- of cocktail-prikkers liggen? En wat doe je met het ribbelkarton uit de verpakking van die ene beschuitrol als je net het laatste beschuitje hebt gegeten? Doe dit niet bij het oud papier maar bewaar dit want ook hier kun je leuke dingen mee doen.

Heb je ook nog ergens een oude schoenendoos met doorzichtig opgefrommeld papier staan? Pak de frommels er uit en strijk ze glad met je handen. Het geeft niet als er heel veel kreukels of scheuren in zitten. Dat is juist leuk! Hier kom ik later op terug.

Eenvoudige spullen

Heb je laatst nog iets online besteld en zat hier bobbeltjesplastic om heen? En wat doe jij met oude pasjes? Knip ze niet doormidden en bewaar ze bij de andere spullen. En zo zijn er nog veel meer eenvoudige materialen die je heel mooi gebruiken kan.

Materialen met een structuur

Ga op ontdekkingsreis in je eigen huis en let op materialen met een structuur. Hier volgen 7 ideeën op een rijtje:

– Keukenfolie
– Houten ijsstokjes
– Sate of cocktailprikkers
– Oude schoenendoos papier
– Ribbelkarton uit een verpakking
– Bobbeltjesplastic
– Oude pasjes

Misschien kom je zelf op nog meer ideeën en kun je hier nog veel meer leuke dingen bij verzinnen. Ben je benieuwd wat je met deze materialen allemaal kan doen?

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer maak ik een unieke bedrijfsidentiteit in de vorm van digitale templates en logo of schilder ik op expressieve wijze op een doek. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>