INFOGRAPHICS & ANIMATIES

Wil je een boodschap of visie verduidelijken met een infographic of animatie?

Verken de magische wereld van animaties en ontdek hoe bewegende beelden je verhaal tot leven wekken, waardoor je boodschap blijft hangen.

Werkwijze

Stap 1:

Script Creatie

Samen schrijven we een overtuigend script dat jouw verhaal tot in de puntjes vertelt.

Stap 2:

Visueel Storyboard

Vervolgens creëren we een visuele blauwdruk met ons storyboard, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe jouw boodschap tot leven komt.

Stap 3:

Concept in Actie

Hierna brengen we jouw concept tot leven met een uitnodigende inspirerende conceptvideo.

Binnenkort meer voorbeelden met informatie!

Ik ben bij Bianca terecht gekomen vanuit de vraag om handgetekende, aansprekende animaties. Bianca kon vanuit een concept al vrij snel in een paar mooie schetsen tonen hoe het filmpje ging worden. In het proces nam Bianca feedback heel serieus – ze luistert heel goed naar haar klanten. Ze vertaalt dit dan op haar eigen manier in mooie oplossingen, waarbij ze haar expertise in tekenen en visueel denken goed gebruikt.

Samen met Demian Geerlings heeft Bianca een aantal hele sterke animaties voor ons gemaakt. Door de simpel-uitziende stijl (die niet simpel om te maken is) lukte het ons om complexe begrippen laagdrempelig en helder uit te leggen. Mensen reageren heel positief op de filmpjes. Dus zoek je een manier om een boodschap of complex thema visueel uit te leggen? Vraag Bianca!

Ida van Berkum | Gedragsontwerper bij Discovery Team voor Minddistrict

Nadat de VCPO het strategisch beleidsplan had beschreven en vastgesteld zochten we een manier om de boodschap van het plan kort en aantrekkelijk onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders, personeel en andere stakeholders. We kozen uiteindelijk voor de vorm van een animatie. Het zoeken was naar de juiste tekenaar, een tekenaar die zowel qua inhoud en stijl paste bij onze organisatie. 

Uiteindelijk viel de keuze op Bianca tekent van Bianca Snip (in samenwerking met Hubertine van den Biggelaar van Tekst en Teken) . We zijn ook achteraf erg blij met deze keuze. Het maken van een animatie is een heel creatief proces, je hebt gedurende dit proces een tekenaar nodig , die goed kan luisteren en alle ideeën kan omzetten in duidelijke, maar vooral ook mooie tekeningen. Tekeningen, die teruggaan tot de kern van wat je wilt vertellen. Soms zit dat in kleine details. Een lachje op een gezicht, een loopje van een kind.

Bianca liet zien dat ze deze tekeningen kon maken en kon samenbrengen tot uiteindelijk een mooie animatie. We zijn trots op het resultaat. Het zien van onze animatie Lev leidt tot mooie en ontroerende reacties. Kijkt u ook eens op onze website, www.vcpo-spijkenisse.nl, en zie het mooie resultaat, niet in de laatste plaats te danken aan Bianca en Hubertine.

Maarten Groeneveld | Bestuurder VCPO Spijkenisse

Samen ontdekken hoe we jouw boodschap op een unieke wijze kunnen verlevendigen?

Ontdek hoe je binnen enkele seconden de aandacht kan grijpen met een bewegend beeld en voeg een vleugje humor of emotie toe aan je content. Boek nu een gratis brainstormsessie!

Kies hier een datum + tijd:

>