Mijn verlangen om van binnenuit te werken en dit succesvol in de wereld te zetten was énorm groot!

Over Mij

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Dit wissel ik regelmatig af met een wandeling buiten waar mijn camera mij vergezelt om plaatjes te schieten van alles wat ik zie.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren voor mezelf. Om precies te zijn sprong ik in 1998 definitief in het diepe toen ik in verwachting was want ik zag mezelf geen 40 uur meer in loondienst werken op het moment dat ik een kindje had ..

Van binnenuit werken

Wat ik mezelf wél zag doen was op een creatieve wijze in alle vrijheid voor mezelf en in opdracht voor anderen werken. Dit werk varieert op dit moment van logo-ontwerp tot unieke project-illustraties en bedrijfspresentaties. Hier is het ontwerpen van unieke online bedrijfsidentiteiten bij gekomen. Zoals je kan zien in mijn portfolio ben ik niet voor 1 stijl te vangen. Dat maakt het soms lastig om duidelijk te maken wat ik nu precies doe. 

Het verlangen om van binnenuit te werken en me meer te richten op 1 ding, hier zichtbaar en succesvol mee te worden was stilletjes aan na al die jaren behoorlijk groot geworden. Door het volgen van een professionele Branding & Design Expert opleiding is het gelukt om hier gehoor aan te geven. Hier help ik inmiddels ook anderen mee.

Keihard vallen en weer opstaan

Na mijn kunstzinnige expressie en lesgeef periode (ja, dat heb ik ook nog gedaan) is dit een heel proces geweest dat te maken heeft met keihard vallen, overeind krabbelen en weer opstaan. Daarna stapje voor stapje bouwen aan iets moois waar je zelf in gelooft en hiervoor blijven gaan. Dit verhaal volgt binnenkort.


Mijn successen

Als full-time illustrator, kunstenaar en ontwerper heb ik o.a. gewerkt voor de volgende opdrachtgevers: 

 • Aardbalans (natuureducatieve brandstory muurschilderingen)
 • Natuurmonumenten (projectvisies en ontwerpen in de vorm van vogelvluchten en artist-impressions)
 • Het allergrootste Sprookjes Pretpark van Nederland (3d illustraties project-ontwerpen, ideeën en presentaties)
 • Classico Games Junior Muziekspel (educatieve illustraties voor kinderen)
 • Slot Schaesberg (project-groei in vogelvlucht en geschiedkundige tijdlijn bezoekers informatiecentrum)
 • Abdij Heeswijk Dinther (geschiedkundige miniatuurletters alfabet ei-tempera en bladgoud)
 • Nieuwbouw projectbureau Nobelhorst (zachte kaart nieuwbouw visualisatie duurzaam dorp in stad)
 • Onderwijs- en scholenstichtingen (videoscribe animaties onderwijsvisies)
 • Minddistrict (videoscribe animaties online leeromgeving)
 • Academie voor Open Bewustzijn (boekillustraties Mindfulness basisboek en werkboek)
 • Natuur is een Feest (dierenkaarten voor kinderen)
 • Gemeente Soest (archeologisch publieksboekje)
 • HR Afdeling (29 competenties uitgebeeld in 29 verhalende strips)
 • Zelfstandige ondernemers (logo's, huisstijlen, webdesign en methodiek illustraties)

Ben jij de volgende?

Meer over mij ..

Ik was 24 toen iemand tegen mij zei dat ik een échte kunstenaar was. Vanaf dat moment begon ik naast mijn werk voorzichtig vanuit mijn gevoel en intuitie te tekenen. Tot die tijd tekende ik alleen maar heel realistisch precies na wat ik werkelijk zag.

Met klodders naar vrijheid

Ik begon aan een reis waarvan ik niet wist wat dit mij precies brengen zou. Tijdens mijn tekenlessen op de middelbare school en mijn vakopleiding voor Reproductie Tekenaar aan het Grafisch Lyceum had ik immers geleerd om mijn talent te verfijnen waarmee ik heel precies de werkelijkheid kan verbeelden. Na dit jaren gedaan te hebben gaf ik mezelf de vrijheid om zogenaamd met ''klodders verf te gaan gooien'', met uitspattingen te komen. Dat heeft me bevrijd van een stukje perfectionisme dat ik gewend was want niet alles hoeft zo perfect te zijn.

Ik ontwikkel me nog iedere dag. En eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: gelukkig maar want het brengt me veel meer dan ik ooit heb durven dromen.

Mijn eerste expositie

Mijn klodders en uitspattingen hebben in 1996 geleid tot een eerste expositie bij mijn toenmalige werkgever advies- en ingenieursbureau Grontmij, de verkoop van mijn eerste werken en de eerste opdrachtgevers. Vanaf dat moment groeide het verlangen om full-time zelfstandig bezig te zijn. Inmiddels is deze droom in vervulling gegaan.

>