Toekomstvisie geschilderd op een muur

Eindelijk is het zover dat ik iets kan laten weten over mijn meest recente creatieve project-werkzaamheden.

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik kreeg na het posten van verschillende foto's op mijn Instagram. ''Een heleboel mooie dieren!'' zei ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik, na het maken van een speciaal ontwerp, de toekomstvisie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik naast illustreren ook op muren schilderen kon? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad gedaan.

Een muurschildering in vervolg op een verhuizing

Jan-Willem had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer.

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Natuureducatieve Muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

Over de Auteur

Ik ben Bianca Snip, een holistisch gedreven kunstenares, illustrator en ontwerper. Mijn missie is om jouw boodschap op een unieke manier te verbeelden, zodat je op een originele wijze je verhaal vertellen kan en betere resultaten boekt.

Nieuwsgierig naar hoe ik jouw visie tot leven kan wekken?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>