Verf, kleuren en penselen voor een eenvoudige creatieve start

Verf materialen © Bianca Snip

Aquarel pocketbox

Om te schilderen heb je natuurlijk ook verfmaterialen en penselen nodig. Als je nog geen verf in huis hebt dan kan ik het je aanbevelen om een kleine aquarel pocketbox te kopen. In deze box zitten standaard basiskleuren waar je allerlei kleuren mee kan maken. Verder is een pocketbox ook handig omdat je in de deksel van de doos je eigen kleuren kan mengen.

Aquarel kleurpotloden

Koop ook een doos met aquarel kleurpotloden. Of kijk eens in de kast van je kinderen! Misschien heb je zo’n mooie doos ongemerkt al in huis en mag je dit even van hun lenen? Wie weet willen ze zelfs heel graag meedoen, dat kan natuurlijk ook!

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn doos aquarel kleurpotloden van Bruynzeel. Ze zijn heel fijn en zacht om mee te kleuren. Een beetje water erbij en je kunt er heel mooi mee spelen. In allerlei creatieve winkels verkrijgbaar en ook bij bol.com in verschillende formaten!

Penselen

Het aanschaffen van een dunne, middelgrote en een dikke penseel is verder voldoende om mee te beginnen. Ik adviseer je om te investeren in een set van enkele penselen waar een mooie punt aan zit. Als je liever losse penselen wil kopen, schaf dan 1 dunne (nr. 4) + 1 dikke penseel (nr. 12) aan zoals deze bijvoorbeeld van Davinci.

Kleuren proefkaart maken

Als je alles bij elkaar hebt verzameld, ga dan eens op ontdekkingsreis door al je nieuwe materialen. Doop je nieuwe penselen in een glas helder water en probeer alle kleuren stap voor stap eens uit. Welke kleuren proefkaart kun je maken?

Creatieve Community

Stel gerust een vraag als je ergens niet uitkomt of word lid van Ontdek Jouw Verborgen Schatten groep op facebook. Uiteraard mag je ook een reactie achterlaten hieronder. Op die manier kunnen we elkaar stimuleren en inspireren.

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer maak ik een unieke bedrijfsidentiteit in de vorm van digitale templates en logo of schilder ik op expressieve wijze op een doek. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>