Open Ateliersdag za 18 november 2023

Beleef Kunst & Creativiteit

Op ZATERDAG 18 NOVEMBER tussen 11.00 en 17.00 uur open ik de deuren van mijn artistieke heiligdom in het voormalige schoolgebouw aan de Kruisstraat in Rosmalen. Een dag vol kunst, inspiratie en ontmoetingen staat op het punt te beginnen.

Een kijkje achter de schermen

De Open Ateliers Dag biedt niet alleen de gelegenheid om mijn werk te bewonderen, maar ook om een kijkje achter de schermen te nemen van drie andere getalenteerde kunstenaars. Ontdek onze creatieve processen en laat je inspireren door de verhalen achter een ruime hoeveelheid aan diverse kunstvormen. Geniet van schilderijen, pentekeningen, natuurillustraties, beelden, leren en wollen tassen, riemen, woonaccessoires en meer. Alle werken zijn origineel en te koop. 

Creativiteit en zelfexpressie

Kunst nodigt je uit om je eigen verhaal te ontdekken, een verhaal dat vaak verborgen ligt onder de oppervlakte van het alledaagse.

Als illustrator en grafisch ontwerper (branding & design expert) ondersteun ik ondernemers bij het visualiseren van hun kennis en boodschap. Als kunstenaar schep ik een kleurrijke wereld waarin creativiteit en zelfexpressie op harmonieuze wijze samenkomen. Voor mij is zelfexpressie een krachtige vorm van innerlijke communicatie. Het gebruik van creativiteit en kleur helpt mij om gevoelens en emoties om te zetten, waardoor ze een waardevolle plek krijgen. Dit proces stelt me in staat te begrijpen wat er in mij leeft en me bewust te worden van wie ik werkelijk ben op dat ene specifieke moment.

Mijn bron van inspiratie

Enkele bijzondere inspiratiebronnen om te noemen zijn innerlijke kracht kleuren en mijn ontdekkingsreis in de Maya Tzolkin Dreamspell kalender. Deze kalender heb ik de naam Innerlijke Schatkamer gegeven want dit is meer dan alleen een eeuwenoud kalendersysteem en vormt een gids voor innerlijke wijsheid, groei en bewustwording. Tijdens deze dag nodig ik bezoekers uit voor een proeverij van diverse creatieve kleurtechnieken en bied ik ook gratis Innerlijke Schatkamer kennismakingsessies aan, gebaseerd op je geboortedatum.

Deze korte sessies zijn een unieke kans om jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Ontdek of het iets voor je is om deel te nemen aan Innerlijke Schatkamer workshops die ik in de toekomst wil gaan geven.

Pure levenskunst

Kennis van je geboorte levenspad en je Maya zonnezegel geeft inzicht in de relatie met jezelf en ook andere relaties in je leven. Dit opent deuren naar diepere lagen van je bestaan. Je vindt dus niet alleen kunst op doek, maar ook inspiratie om kunst te maken van het leven zelf. 

Verbinding met Andere Kunstenaars

Tijdens deze speciale dag sta ik er niet alleen voor. Saskia Vermee deelt haar unieke kunstbenadering, geïnspireerd door muziek en het bewust uitschakelen van het denken. Haar creatieve expressie in olieverf, drukinkt, beenderlijm en meer zorgt voor zowel abstract als figuratief werk. Met voorkeur voor directe betrokkenheid en diverse materialen, ontstaat kunst met een persoonlijk verhaal.

Verbeeldingswereld

Ineke van Schijndel kan zich een leven zonder tekenen en schilderen nauwelijks voorstellen. Ze probeert op haar geheel eigen wijze de wereld mooier te maken. Haar werk is kleurrijk, maar vooral harmonieus te noemen. In haar atelier zijn heel verfijnde pentekeningen te bewonderen, maar ook schilderijen. Het werken met elkaar vindt ze ook geweldig. Dat brengt bijna iedereen op een hoger niveau. Ze geeft daarom regelmatig workshops. Bovendien gaat ze ook de uitdaging aan om zich in te leven in de verbeeldingswereld van haar opdrachtgevers.

Textiel en leer

Mariël Lam houdt van materialen zoals textiel en leer. En van kleur. Dit combineert ze met als resultaat originele tassen, leren sieraden en woonaccessoires. In haar atelier kun je ook zelf aan de slag. Dat kan in een workshop. Of, als je vertrouwd bent met de machines werk je onder minimale begeleiding zelfstandig. Dit kan met werkplaatskaarten. Kom kijken en ga wellicht zelf aan de slag.

Praktische Informatie

Datum: Zaterdag 18 november
Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Locatie: Kruisstraat 29, Kruisstraat/Rosmalen
Toegang: Gratis
Afspraak: Op andere dagen graag op afspraak

Laat Je Inspireren

Kom en ontdek de veelzijdigheid van kunst, deel in de creativiteit en laat je inspireren. De Open Ateliers Dag is een uitnodiging om samen te genieten van kunst, verhalen te delen en verbinding te maken. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en mijn passie met je te delen op deze bijzondere dag.

Tot ziens op 18 november!

Over de Auteur

Ik ben Bianca Snip, een holistisch gedreven kunstenares, illustrator en ontwerper. Mijn missie is om jouw boodschap op een unieke manier te verbeelden, zodat je op een originele wijze je verhaal vertellen kan en betere resultaten boekt.

Nieuwsgierig naar hoe ik jouw visie tot leven kan wekken?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>