Schilderen als spiegel en pleister voor de ziel

Ook mijn grote avontuur begon klein. De eerste stappen hoeven niet groot te zijn. Neem ook de eerste stap, leer spelen met aquarel.

Over Mij

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap als ik illustraties maak. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Dit wissel ik regelmatig af met een wandeling buiten waar mijn camera mij vergezelt om plaatjes te schieten van alles wat ik zie.

Inmiddels werk ik al heel wat jaren voor mezelf als zelfstandig grafisch vormgeefster en illustrator. Om precies te zijn sprong ik in 1998 definitief in het diepe toen ik in verwachting was.  Ik zag mezelf geen 40 uur meer in loondienst werken op het moment dat ik een kind had.

Vrijheid

Wat ik mezelf wel zag doen was in alle vrijheid voor mezelf en in opdracht voor anderen werken. Dit werk bestaat uit het hele aanbod dat je her en der op mijn website tegenkomt. Ik ben niet voor 1 stijl te vangen. Mijn werk varieert van logo-ontwerp, huisstijlen, project-illustraties, botanische tekeningen, vogelvlucht tekeningen, (boek) illustraties tot het tekenen van portretten en het maken van animaties. Alles in dienst om jouw zichtbaarheid te vergroten.

Gevoel & intuïtie

Ik was 24 toen iemand mij vroeg of ik geen kunstenaar was. Vanaf dat moment begon ik naast mijn werk voorzichtig vanuit mijn gevoel en intuitie te tekenen. Tot die tijd tekende ik alleen maar heel realistisch precies na wat ik werkelijk zag.

Met klodders naar vrijheid

Ik begon aan een reis waarvan ik niet wist wat dit mij precies brengen zou. Tijdens mijn tekenlessen op de middelbare school en mijn vakopleiding voor Reproductie Tekenaar aan het Grafisch Lyceum had ik immers geleerd om mijn talent te verfijnen waarmee ik heel precies de werkelijkheid kan verbeelden. Na dit jaren gedaan te hebben gaf ik mezelf de vrijheid om zogenaamd met ''klodders verf te gaan gooien'', met uitspattingen te komen. Dat heeft me bevrijd van een stukje perfectionisme dat ik gewend was want niet alles hoeft zo perfect te zijn.

Ik ontwikkel me nog iedere dag. En eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: gelukkig maar want het brengt me veel meer dan ik ooit heb durven dromen.

Mijn eerste expositie

Mijn klodders en uitspattingen hebben in 1996 geleid tot een eerste expositie bij mijn toenmalige werkgever advies- en ingenieursbureau Grontmij, de verkoop van mijn eerste werken, de eerste opdrachtgevers en de aanvraag om les te geven. Vanaf dat moment groeide het verlangen om hier full-time mee bezig te zijn. Inmiddels is deze droom in vervulling gegaan.

Mijn successen

Als full-time illustrator, kunstenaar en ontwerper heb ik o.a. gewerkt voor de volgende opdrachtgevers: 

 • Natuurmonumenten (projectvisies en ontwerpen in de vorm van vogelvluchten en artist-impressions)
 • Het allergrootste Sprookjes Pretpark van Nederland (3d illustraties project-ontwerpen, ideeën en presentaties)
 • Classico Games Junior Muziekspel (educatieve illustraties voor kinderen)
 • Slot Schaesberg (project-groei in vogelvlucht en geschiedkundige tijdlijn bezoekers informatiecentrum)
 • Abdij Heeswijk Dinther (geschiedkundige miniatuurletters alfabet ei-tempera en bladgoud)
 • Nieuwbouw projectbureau Nobelhorst (zachte kaart nieuwbouw visualisatie duurzaam dorp in stad)
 • Onderwijs- en scholenstichtingen (videoscribe animaties onderwijsvisies)
 • Minddistrict (videoscribe animaties online leeromgeving)
 • Academie voor Open Bewustzijn (boekillustraties Mindfulness basisboek en werkboek)
 • Natuur is een Feest (dierenkaarten voor kinderen)
 • Gemeente Soest (archeologisch publieksboekje)
 • HR Afdeling (29 competenties uitgebeeld in 29 verhalende strips)
 • Zelfstandige ondernemers (logo's, huisstijlen, methodiek illustraties en ontwerp adviezen webdesign)

Ben jij de volgende?

Bianca Snip is mijn naam

Wil jij op een creatieve manier meer ruimte voor jezelf creëren?

Grote avonturen beginnen klein. De eerste stappen die je maakt hoeven niet zo groot te zijn. Leer spelen met eenvoudige teken- en schildertechnieken.

M I N I C U R S U S

Schilder Je Eigen Licht

Schilderen vanuit je gevoel en emotie is niet altijd eenvoudig en mogelijk als iets ergens op 'moet' lijken of iets perse ergens aan 'moet' voldoen.

Het is soms een hele kunst om dit los te laten en dan alsnog gewoon je eigen ding doen. Alles laten gaan zoals het gaat en jezelf hier aan overgeven geeft innerlijke rust. Ik heb er zelf jaren over gedaan voordat ik dat kon. Omdat ik toevallig goed kan tekenen 'moest' alles wat ik maakte ergens op lijken en 'moest' alles zogenaamd ergens aan voldoen.

Om te laten zien dat dit totaal niet hoeft en je op een eenvoudige manier jezelf op een creatieve manier kan uitdrukken heb ik een minicursus gemaakt. In 4 lessen leer ik je enkele eenvoudige aquarelachtige schildertechnieken waar je alle kanten mee op kan.

Je leert hoe je stap voor stap een compositie opbouwt. Maar ook hoe je je eigen fantasie kan laten gaan op basis van eenvoudige vormen en lijnen. Deze technieken kun je zowel voor vrije expressie als voor schilderen naar de natuur gebruiken.

Wat anderen zeggen

Ik vind het een leuke inspirerende laagdrempelige cursus die naar meer smaakt, leuk om te experimenteren met licht & donkere kleuren door water toe te voegen, ik vind het lastig om delen van het papier wit te laten, je feedback is bemoedigend. Bianca bedankt voor de cursus deze cursus hoort zeker bij de activiteiten waar ik energie van krijg.

Susanne / Cursiste

Wat leuk om dit proces mee te mogen maken. Ik geniet van de gerichte opdrachten waarbij ik lekker op mijn eigen manier kan experimenteren en spelen. Maar het zet wel aan tot iets gaan doen. Doordat je steeds dezelfde materialen nodig hebt kan ik ook steeds snel starten. Het kleine boekje maakt het ook toegankelijk, geen wit papier vrees maar klein en fijn. Ik begin nu wat behoefte te krijgen aan wat grotere vellen… dank je wel voor de inspiratie.

Marieke / Cursiste

Ik vind de groep erg fijn, jouw initiatief!! Complimenten! En je cursus zet mij aan tot aan de slag gaan. In een klein boekje is idd erg prettig. Ook ik heb weinig geduld haha en dat moet ik dus nu gaan ervaren. Ik vind je feedback fijn en positief! Bedankt voor je cursus.

Monique / Cursiste

Spelen

Door regelmatig te experimenteren en je grenzen te verleggen ontdek je nieuwe wegen waardoor je verder komt.

Ontdekken

Grote avonturen beginnen klein. De eerste stappen hoeven niet groot te zijn. Genieten van wat je maakt is belangrijker dan het eindresultaat.

Genieten

Tijdens je ontdekkingsreis kom je van alles tegen en lukt niet altijd alles even goed, maar dat geeft juist moed!

Bianca Snip
O N L I N E   M I N I C U R S U S

Schilder Je Eigen Licht

inhoud

 • Praktische opdrachten
 • 8x demonstratie video's met uitleg over verschillende eenvoudige aquarelverf technieken
 • Stap voor stap uitleg over opbouwen van composities
 • Inspiratie over lijnen schilderen, vormen,  kleurgebruik en licht in een compositie

Yearly

 • Working time 24/7 all days
 • 1 free meeting room
 • Max 15 team members
 • Free Tea & Coffee
>